6 tajni koje su otkrili radnici Meka
Bivši radnici Mekdonaldsa podelili su svoja iskustva o radu u američkom lancu brze hrane Mekdonaldsu.
Iako neki očekuju da pisanje odgovora na pitanje “Šta ste voleli u Meku dok ste tamo radili?" teško da može proći bez navođenja konflikata, ovo je primer uglavnom pozitivnih sećanja.
Od besplatnih pljeskavica do 17 kockica luka, evo nekih najboljih odgovora.
Visoko stresan posao
- Kupci vas tretiraju veoma loše, a to je veoma stresno, posebno u gužvi, ali mislim da to važi za bilo koji posao u ugostiteljstvu.
Preciznost
- Bio sam zadužen sa kuhinju i svaki proces je tačan do najsitnijeg detalja, imao sam test na kraju moje obuke koji je uključivao pitanja kao što je: “Koliko komada isečenog luka ste stavili u čizburger”? (Odgovor je bio 17)
Prijateljstvo
- Rad u Meku bio je jedan od najzabavnijih iskustava u mom životu! Upoznao sam prijatelje za ceo život. Osim toga... jedem tamo besplatno svaki dan skoro dve godine.
Mek Donalds raste u svetu, "mršavi" u SAD
Visoki standardi
- Kuhinje su čiste i organizovane. Imaju dosta pravila i protokola koji prikazuju kvalitet hrane koji je na vrhunskom nivou. Imaju veće standarde od većine kompanija kada je u pitanju zdravlje. Ukoliko nešto ne ispunjava njihove propise – odmah ga bacaju.
Obučenost
- Moj stari gazda, koji je imao jedan ugostiteljski lanac, govorio je da uvek voli da zaposli radnike koji u svojoj biografiji imaju stavku da su radili u Meku, jer, kaže, znao je da su već bili dobro obučeni.
Čistoća
- Voleo sam to koliko su bili čisti. Kasnije sam saznao da to nije bio slučaj u svakom njihovom restoranu, ali onaj u kome sam ja radio bio je stvarno čist, piše b92.
ŠTO JE DŽABE, I BOGU JE DRAGO: 3 stvari koje milioneri ne moraju da plate