Brik sa tunjevinom
04.07.2014.
09:26
Komentari (0)
Prelepi specijalitet iz sunčanog Tunisa!
Potrebno:
- 100g tunjevine iz konzerve
- 4 palačinke
- 3 kašike seckanog peršuna
- 1 kašika kapara
- 1 mali luk
- 4 jajeta
- 1 limun
- so, biber
- kašika putera
Priprema:
Iseckati luk i peršun, a komadiće tune usitniti. Kapare oprati u hladnoj vodi. Sve zajedno izmešati i dodati so i biber po ukusu. Ovako pripremljeni nadev rasporediti na palačinke i na svaku razbiti po jedno sveže jaje. Preklopiti palačinke i stisnuti sa strane. Puter staviti u tiganj i grejati dok ne počne da tamni. Dodati ulje. Kada se ulje zagreje pažljivo prebaciti palačinke u tiganj. Peći ih dok ne postanu zlatnosmeđe s obe strane. Poslužiti s kriškama limuna.