DOVOLJNO STE ČEKALI: Dim sum konačno u Beogradu!
Ljubitelji zdravih zalogaja kineske kuhinje mogu da odahnu. Od ovog petka dim sum specijaliteti biće deo stalne ponude bar-restorana „Tranzit“.
Oni koji su barem jednom probali dim sum, uvek se rado vraćaju ovim ukusnim punjenim jastučićima od testa. Tradicionalni dim sum sprema se na pari u posebnim sudovima napravljenim od bambusovog drveta, što ga čini jednim od najzdravijih kulinarskih specijaliteta na svetu.
Posetici bar-restorana „Tranzit“ od ovog petka svakodnevno će moći da uživaju u dim sum specijalitetima kuhinje koju je postavio vrsni beogradski kuvar Srđan Rabrenović. Srđan je beogradskim gurmanima poznat kao čovek koji je učestvovao u postavkama kuhinja prestoničkih restorana kao što su "Absinthe!, "Majik", "Balzac", a imao je i međunarodno iskustvo u njujorškim restoranima "Macao tdc" i "Chanterelle". Srđan je ovog petka u bar-restoranu „Tranzit“ spremao "dumplings" specijalitete od dagnji i gambora prema originalnom dim sum receptu, a ovo je sigurno dobra vest za sve one koji godinama žele da probaju dim sum u Beogradu.
Od ovog petka, dim sum biće deo stalne ponude na meniju „Tranzita“, a jelovnik će i dalje predstavljati najfiniju fuziju francuskih, grčkih i italijanskih kulinarskih specijaliteta, zbog kojih toliko Beograđana bira baš "Tranzit". Osim samih tapas specijaliteta, zanimljiv je i koncept takozvane "otvorene kuhinje", koji omogućava gostima da u svakom trenutku imaju uvid u raznovrsnu ponudu, kao i kulinarske sposobnosti tima vrsnih kuvara.
Svakog dana, osim ponedeljkom, Tranzit radi kao bar-restoran, a četvrtkom, petkom i subotom posetioci lako mogu očekivati da se večernje druženje pretvori u pravu žurku, uz sjajan muzički program rezident DJ-eva. U subotu duplu dozu dobre zabave gostima donose Danijel Čehranov i John Jogurt.
Radno vreme Tranzita je - svim danima osim ponedeljkom, i to: utorkom, sredom i četvrtkom od 17h do 02h, petkom i subotom od 20h do 04h i nedeljom od 14h pa do ponoći.