Jabuke u šlafroku
Došla je jesen, ogrnite kućni haljetak, ispržite jabuke i uživajte u toplini svog doma!
Potrebno:
- 5 jabuka
- 2 jajeta
- 300g brašna
- 2dl mleka
- 1 kesica vanilin šećera
- 3 supene kašike šećera
- so (na vr' noža)
- pola kafene kašičice praška za pecivo
- voda
- ulje (za prženje, ako pečete u teflonskom tiganju)
Priprema:
Servirati uz latte čaj, dobar film i dobro društvo!
Umutiti glatko, žitko testo od svih sastojaka, tako da bude malo gušće od onog za palačinke. Uvek je bolje, naravno, napraviti gušće testo jer se ono da razrediti. Jabuke očistiti – oguliti im kožu i izvaditi sredinu sa semenkama, pa ih seći na kriške malo uže od 1cm. Jabuke posuti cimetom i staviti u testo.
Ako ne pržite na teflonskom tiganju, uzmite dublji tiganj. U njega sipati oko 3 kašike masti, ili koliko god da je potrebno da se jabuke peku u dubljoj masnoći. Mast zagrejte – proverite da li je dovoljno zagrejana tako što ćete u nju kapnuti testo sa vrha kašike, pa ako se odmah podigne na površinu i počne da cvrči – znači da je vreme da spremite slatkiš.
Jabuke ocediti od testa, stavljati u masnoću i peći sa obe strane dok ne dobiju zlatnožutu boju.
Izvaditi ih na tanjir sa kuhinjskim ubrusom, kako bi upio višak masnoće.
Pržene jabuke u šlafroku slagati na tanjir i posuti šećerom u prahu.