MRSNO AL' POSNO: Zdravo nezdrave kolenice
08.11.2014.
10:06
Komentari (0)
Dijeta je dobra, al' nekad i stomaku treba ugoditi!
Potrebno:
- 2 dimljene kolenice
- 5 srednjih krompira
- 5-6 šargarepa
- 1 peršun i paškanat
- 1 celer (manji)
- 150g starog kajmaka
- pivo
- začini po ukusu – lovor, bosiljak, origano, mešavina začina, biber, so
Priprema:
Posle kolenica zasladiti se krofna mafinima!
Kolenice kuvati u pivu, sa lovorovim listom, biberom u zrnu i malo mešavine začina. Kada je skoro do kraja kuvana, dodati povrće. Kuvati dok se meso ne odvoji od koske.
U zemljani ili vatrostalni podmazani sud staviti meso odvojeno od kostiju, prebaciti povrće i deo soka, posuti bosiljkom i origanom pa odozgo poređati polovinu količine kajmaka. Peći u zagrejanoj rerni na 180° desetak minuta. Izvaditi iz rerne, staviti ostatak kajmaka i peršun, pa vratiti u rernu na još 2-3 minuta.