NAHRANITE ČETVORO ZA 200 DINARA: Savršen pileći obrok Vokija Kostića
09.04.2015.
10:11
Komentari (0)
Vojislav Voki Kostić (1931-2010), kompozitor, muzičar, pisac i kuvar, bio je jedna od najinteresantnijih ličnosti Srbije 20. veka. Po njegovom receptu napravili smo ovaj jeftin specijalitet.
Potrebno:
- piletina - po želji - belo meso, bataci, sitnež…
- 1 veza zeleni
- hleb
- kisela pavlaka
- 1 jaje
Priprema:
Probajte i grilovano marinirano povrće!
Od piletine skuvati supu, a kada je meso skuvano skinuti ga sa kostiju. Hleb iseći na parčad i svako parče hleba umočiti u supu i ređati u podmašćen sud. Meso pomešati sa pavlakom i jednim jajetom, staviti preko hleba i peći u ugrejanoj rerni.
NAPOMENA: Sva jela označena sa "Recepti za 200 dinara" mogu koštati toliko (pa i manje) u toku sezone uzgoja određenog povrća.