NEK' SE KRČKA: Pristavite riblji gulaš!
01.12.2014.
10:08
Komentari (0)
Za ovaj specijalitet savršena je slatkovodna riba.
Potrebno:
- 1,5kg ribe
- 1 veliki paradajz
- 2-3 paprike
- 1 veća glavica crnog luka
- 1 supena kašika crvenog bibera
- 4 supene kašike ulja
- brašno, so
Priprema:
Očistite ribu, izvadite joj utrobu i odsecite glavu, pa nju obaška obarite sa repom, a filete uvaljajte u brašno. Paradajz nasecite na kockice , kao i papriku i luk. Luk zapržite na ulju i dodajte biber, pa zatim paprike i paradajz. Dobro promešajte.
Bujon od riblje glave i repa procedite i njime prelijte povrće. Kad tečnost ispari dodajte riblji file i ostavite na vatri još dvadesetak minuta.