Pasta sa piletinom u sosu od gorgonzole
11.09.2014.
10:42
Komentari (0)
U ovom specijalitetu uživati uz bocu Šardonea...
Potrebno:
- 500g testenina
- 450g pilećeg filea, isečeno na kockice
- 1 supena kašika maslinovog ulja
- 1 veći čen belog luka, sitno seckan
- ¼ šolje belog vina
- 1 šolja neutralne pavlake
- ¼ šolje pilećeg bujona
- 2 šolje (230g) mrvljene gorgonzole
- 6-8 listova sveže žalfije, tanko iseckane
- sitno seckan svež peršun, so, biber, rendani parmezan
Priprema:
Zasladiti se tortom sa čokoladnim musom!
Pastu skuvati po uputstvu. U međuvremenu, u velikoj šerpi na srednjoj vatri, propržiti piletinu na ulju dok ne dobije boju. Dodati beli luk, pa dinstati još malo. Sipati vino i mešati da se skinu mrvice mesa sa dna šerpe. Dodati bujon i pavlaku, pa kuvati dok se sos ne zgusne. Dodati gorgonzolu, žalfiju, so i biber i kuvati dok se sir ne otopi.
Pastu procediti i pomešati sa sosom. Posuti parmezanom i peršunom.