UKUS LJUBAVI: Tart od griza, čokolade i karamelizovanih jabuka
11.01.2015.
08:29
Komentari (0)
Preporučujemo da ovaj desert pravite sa voljenom osobom – ukus će biti još bogatiji!
Potrebno:
- 3 jabuke
- 50g putera
- ¼ šolje šećera (za karamel)
- 200g griza
- 150g šećera
- 2 jajeta
- 250g kiselog mleka
- 1 kafena kašičica sode bikarbone
- 20g kakaa
Priprema:
Da li ste jeli jabuke u šlafroku?
Griz, šećer, jaja, kakao, kiselo mleko i sodu zamešati i ostaviti smesu da se "odmori" 30 minuta. Rastopiti puter i na njemu propržiti oljuštene i isečene jabuke. Posuti šećerom (¼ šolje) i karamelizovati 10 minuta uz neprestano mešanja.
Pleh podmazati i prekriti papirom za pečenje pa složiti karamelizovane jabuke i preliti ih testom. Peći 25 minuta na 180°C. Kada se kolač prohladi izvaditi ga iz pleha i okrenuti naglavce.