КОРОНА ОДЛОЖИЛА НАЈПРЕСТИЖНИЈЕ КУЛИНАРСКО ПРИЗНАЊЕ У СРБИЈИ: Ове године ресторани остају без Мишелинових звездица
Ипак, Мишленов водич остаје посвећен реализацији својих активности у Србији.
Због лоше епидемиолошке ситуације у целом свету, водич Мишлена (Michelin Гуиде) ипак ће одложити неке од својих активности, међу којима је и селекција за следећу годину, па ће неки од српских ресторана, за сада, остати ускраћен за Мишленову звездицу.
УСВОЈЕН НОВИ СЕТ ЦАРИНСКИХ И ПОРЕСКИХ ЗАКОНА У СРБИЈИ: Приступ бржи и једноставнији, наплата пореза на максимуму
ТРЖИСТЕ ПОСЛОВНИХ ПРОСТОРА ПРЕД ПУЦАЊЕМ: Све више празних локала у градовима Србије, излазе после 20 година закупа
ЗА РУСИЈУ НЕМА ЗИМЕ: Огромно увећање међународних резерви
Погоршање тренутне здравствене кризе, која се последњих недеља знатно убрзала у многим деловима света, представља изазове без преседана за гастрономски и туристички сектор, што је утицало и на активности инспектора Мишленовог водича.
Из тог разлога Мишлен одлаже и београдску селекцију ресторана.
- Због пандемије Ковид-19, објављивање Мишленовог водича за Србију, које је раније било планирано за 11 децембар, биће одложено - рекао је међународни директор водича Мишлена Гвендал Пуленек.
- Наши тимови остају у блиској вези са Националном туристичком организацијом Србије и интересовање за београдску кулинарску сцену остаје непромењено. Редовно ћемо пратити ситуацију и када се за то стекну услови, заједнички ћемо одредити нови датум за објаву имена изабраних ресторана у Београду - наводи се у саопштењу Мишлена.
Откривање ресторана по избору Мишлена није одложено само у Србији, него и у САД – у Чикагу, Вашингтону, Њујорку и Калифорнији, као и у Европи – у Великој Британији и Белгији.
Криза изазавана пандемијом такође је утицала и на активности у Азији, где је одложено објављивање сингапурског избора за 2021. годину.
Ипак, Мишленов водич остаје посвећен реализацији својих активности у Србији.
Уз поштовање традиционалног приступа и професионализма, анонимни и независни инспектори водича наставиће свој рад у Београду, како би, када се за то створе услови, српску кулинарску сцену успешно представили на светској позорници.