Ове ствари запослени у ресторанима НИКАДА НЕ БИ НАРУЧИЛИ: Открили праву ИСТИНУ од које ће вам се ЖЕЛУДАЦ ОКРЕНУТИ!
Када почну да раде у ресторанима, запослени схвате да неке ствари, али и храна, нису увек оно што очекујете да ће бити.
Такође, како имају приступ кухињи, често сазнају тужну истину иза неких јела која су досад радо наручивали па их од сада у потпуности избегавају. Особље неколико ресторана открило је девет ствари које никада више не би наручили чак ни на месту на којем раде.
Одређене намирнице на бару са салатама
- Ствари као што су зелена салата и свеже поврће свакодневно се замјењују, али оне мање популарне, попут грашка, често се не замјењују више од једном недељно (ако и толико). С неким намирницама, попут маслина и киселих краставаца, речено ми је да свежије ставим на врх, како би испод биле оне старе неколико месеци. Грозно - прича конобар Крис П.
РАДНИКЕ ВИШЕ НЕ ПРИВЛАЧИ САМО ВЕЛИКА ПЛАТА: Ово су неке од повластица запослених у великим компанијама
ОГРОМНА ПРОМЕНА ЗА ПУТНИКЕ! Наши грађани од јануара путују под другим условима!
ДА ЛИ НЕГАТИВНЕ КАМАТЕ НА ШТЕДЊУ СТИЖУ И У СРБИЈУ? Новац у сефу јефтинији него у "сламарици"
Коцке леда
- Људи не знају колико се ретко чисте машине за лед и споља и унутра. Вероватно су прошле године од када је апарат искључен и очишћен изнутра. Видела сам машине за лед на којој је буђ, прљавштина па чак и бубашвабама у њима. Не волим воду собне температуре, али радије бих је пила него ризиковала гадну инфекцију - каже радница у ресторану Тори Т.
Лимун
- Конобари би увек секли лимун данима пре и само га ставили у велику посуду да стоји док се не потроши. Никад нису прали воће које су користили, нису чак ни редовно прали руке. Понекад би чак покупили сто након гостију, а лимун избацили из чаше назад у посуду с нарезаним кришкама - присећа се Хедер Х.
Пире кромпир
- Постоји разлог зашто је пире кромпир у ресторану тако добар - то је сами маслац! Кунем се да ресторан у којем радим користи размеру кромпира и маслаца 50:50. Свака порција је заправо цео штапић маслаца. Укусан је, али након што сам видео како се прави, не могу више да га једем. Сваки пут кад муштерија наручи пире кромпир, жалим његове артерије.
НА ПИЈАЦИ СУ ХИТ, А ПРОФИТ ЗА УЗГАЈИВАЧЕ САМО РАСТЕ! Ова сорта биљке у пуном сјају у Србији
Ако сте интелигентни, а помало лењи, ових ШЕСТ ПОСЛОВА су створени за вас!
НАЈОПАСНИЈИ ТРЕНДОВИ ТЕХНОЛОГИЈЕ: Стручњак упозорава на могуће негативне утицаје
Декорације за јела
- Већина људи ионако не једе декорације на тањиру, али морам рећи да сам толико пута видела како кувар узима лист кеља или било чега другога с враћеног тањира и баца га на нови који излази за муштерију, открива радник у ресторану Аштон Л.
Хлеб
- Како су дијете с ниским уделом угљених хидрата постале популарне, добијамо назад пуно корпица с нетакнутим хлебом или им недостаје само комад или два. Кад се журимо, једноставно га мало лепше распоредимо и носимо до следеће муштерије. Ако заиста желите хлеб, наручите га другачије изрезаног или целу погачицу, тако ћете добити свеж хлеб који нико пре вас није дирао - саветује конобар Пијетро К.
Тестенина са сиром
- Тестенина са сиром на нашем дечијем менију је дословно направљена из кесе. Смешно је што се сви диве како је невероватна наша тестенина са сиром, то је једно од најпопуларнијих јела код нас. Наравно, свиђа се и мени али ако пожелим да је једем, исту такву могу да спремим код куће. Дефинитивно је не бих наручио у ресторану кад постоји толико много бољих опција! - каже Шиши Р.
Мешана салата
- Иако су неке од најпопуларнијих ставки на нашем менију салате, никад их не једем. Жена која прави салате за наш ресторан меша их рукама - то би иначе било океј да барем носи рукавице. Видела сам је како лиже прсте и гребе се по власишту па онда меша салату за госта. Ужас! - открива Кирстен Ц.
ЗАРАДА И СА СКРОМНЕ ЊИВЕ! Шта гајити на 10 ари земље? Продаја загарантована, биће пара!
НЕМОГУЋЕ - овим Кинезима ВОЗ пролази КРОЗ ЗГРАДУ: Ево због чега им то не смета! (ВИДЕО)
ОВО СЕ НЕ ВИЂА СВАКИ ДАН! Шеф смањио своју зараду, како би ПОВЕЋАО ПЛАТУ РАДНИЦИМА!
Помфрит
- Пре него што сам почела да радим на свом садашњем послу, обожавала сам пржене кромпириће. Сад видим да ретко мењају уље за пржење и превише су ми се згадили да бих их појела. Свеже уље за пржење је злтне боје, а код нас у ресторану се исто користи све док не постане тамно смеђе попут уља које се ставља у аутомобил. Смрад се осети чим уђете у кухињу - прича Емелгејт Т.
Када је видела како поступају према њеном оцу у болници, одлучила је да све сними и ЈАВНО ОБЈАВИ НА ИНТЕРНЕТУ (ВИДЕО)