6 тајни које су открили радници Мека
Бивши радници Мекдоналдса поделили су своја искуства о раду у америчком ланцу брзе хране Мекдоналдсу.
Иако неки очекују да писање одговора на питање “Шта сте волели у Меку док сте тамо радили?" тешко да може проћи без навођења конфликата, ово је пример углавном позитивних сећања.
Од бесплатних пљескавица до 17 коцкица лука, ево неких најбољих одговора.
Високо стресан посао
- Купци вас третирају веома лоше, а то је веома стресно, посебно у гужви, али мислим да то важи за било који посао у угоститељству.
Прецизност
- Био сам задужен са кухињу и сваки процес је тачан до најситнијег детаља, имао сам тест на крају моје обуке који је укључивао питања као што је: “Колико комада исеченог лука сте ставили у чизбургер”? (Одговор је био 17)
Пријатељство
- Рад у Меку био је један од најзабавнијих искустава у мом животу! Упознао сам пријатеље за цео живот. Осим тога... једем тамо бесплатно сваки дан скоро две године.
Мек Доналдс расте у свету, "мршави" у САД
Високи стандарди
- Кухиње су чисте и организоване. Имају доста правила и протокола који приказују квалитет хране који је на врхунском нивоу. Имају веће стандарде од већине компанија када је у питању здравље. Уколико нешто не испуњава њихове прописе – одмах га бацају.
Обученост
- Мој стари газда, који је имао један угоститељски ланац, говорио је да увек воли да запосли раднике који у својој биографији имају ставку да су радили у Меку, јер, каже, знао је да су већ били добро обучени.
Чистоћа
- Волео сам то колико су били чисти. Касније сам сазнао да то није био случај у сваком њиховом ресторану, али онај у коме сам ја радио био је стварно чист, пише б92.
ШТО ЈЕ ЏАБЕ, И БОГУ ЈЕ ДРАГО: 3 ствари које милионери не морају да плате