АЛ' ЈЕ ЉУТА ОВА РИБА: Направите штуку са реном!
03.12.2014.
10:07
Коментари (0)
Ем рен, ем павлака, ем штука!
Потребно:
- штуке довољно за 4 порције
- 60г корења за супу (першун, пашканат, шаргарепа)
- лимунов сок
- 3 супене кашике рена
- 400г киселе павлаке
- 1 супена кашика брашна
- 30г путера
- со
Припрема:
Да ли сте пробали поховану питу од качкаваља?
Очишћену штуку ставити у врућу посољену воду, у којој је лимунов сок и насецкано корење поврћа. Кувати 12-14 минута. Поделити барениш у порције и прелити сосом.
Сос: ситно сецкан рен помешати са брашном и посолити, па залити павлаком и са 100мл рибљег бујона. Додати путер и кувати неко време уз непрестано мешање.