Амарето колач
10.07.2014.
10:41
Коментари (0)
За љубитеље бадема и чоколаде.
Потребно:
- 200г брашна
- 200г путера
- 150г шећера
- 100г нарендане црне чоколаде
- 100г млевеног кекса са укусом Амарета
- 100мл еспресо кафе
- 25мл Амарето likera
- 3 јајета
- 2 супене кашике какаа
- 2 кафене кашичице прашка за пециво
- 1/2 кафене кашичице цимета
Припрема:
Помешати брашно, прашак за пециво, какао и цимет. Liker сипати у еспресо. Путер који је омекшан помешати са шећером. Уз непрекидно мешање додавати једно по једно јаје. Додати и кашичицу еспреса, па кашичицу смесе од сувих састојака и тако док се све не умеша.
Додати млевени кекс и нарендану чоколаду, па добро промешати.
Смесу сипати у подмазан и побрашњен суд за печење и добро поравнати.
Пећи у рерни загрејаној на 170°Ц, око 50 минута (проверавати чачкалицом да ли је добро печено).
Готов колач посути шећером у праху који је помешан са мало цимета или прелити чоколадном глазуром, па посути млевене бадеме одозго.