Брик са туњевином
04.07.2014.
09:26
Коментари (0)
Прелепи специјалитет из сунчаног Туниса!
Потребно:
- 100г туњевине из конзерве
- 4 палачинке
- 3 кашике сецканог першуна
- 1 кашика капара
- 1 мали лук
- 4 јајета
- 1 лимун
- со, бибер
- кашика путера
Припрема:
Исецкати лук и першун, а комадиће туне уситнити. Капаре опрати у хладној води. Све заједно измешати и додати со и бибер по укусу. Овако припремљени надев распоредити на палачинке и на сваку разбити по једно свеже јаје. Преклопити палачинке и стиснути са стране. Путер ставити у тигањ и грејати док не почне да тамни. Додати уље. Када се уље загреје пажљиво пребацити палачинке у тигањ. Пећи их док не постану златносмеђе с обе стране. Послужити с кришкама лимуна.