ДОВОЉНО СТЕ ЧЕКАЛИ: Дим сум коначно у Београду!
Љубитељи здравих залогаја кинеске кухиње могу да одахну. Од овог петка дим сум специјалитети биће део сталне понуде бар-ресторана „Транзит“.
Они који су барем једном пробали дим сум, увек се радо враћају овим укусним пуњеним јастучићима од теста. Традиционални дим сум спрема се на пари у посебним судовима направљеним од бамбусовог дрвета, што га чини једним од најздравијих кулинарских специјалитета на свету.
Посетици бар-ресторана „Транзит“ од овог петка свакодневно ће моћи да уживају у дим сум специјалитетима кухиње коју је поставио врсни београдски кувар Срђан Рабреновић. Срђан је београдским гурманима познат као човек који је учествовао у поставкама кухиња престоничких ресторана као што су "Absinthe!, "Мајик", "Балзац", а имао је и међународно искуство у њујоршким ресторанима "Мацао тдц" и "Chanterelle". Срђан је овог петка у бар-ресторану „Транзит“ спремао "думплингс" специјалитете од дагњи и гамбора према оригиналном дим сум рецепту, а ово је сигурно добра вест за све оне који годинама желе да пробају дим сум у Београду.
Од овог петка, дим сум биће део сталне понуде на менију „Транзита“, а јеловник ће и даље представљати најфинију фузију француских, грчких и италијанских кулинарских специјалитета, због којих толико Београђана бира баш "Транзит". Осим самих тапас специјалитета, занимљив је и концепт такозване "отворене кухиње", који омогућава гостима да у сваком тренутку имају увид у разноврсну понуду, као и кулинарске способности тима врсних кувара.
Сваког дана, осим понедељком, Транзит ради као бар-ресторан, а четвртком, петком и суботом посетиоци лако могу очекивати да се вечерње дружење претвори у праву журку, уз сјајан музички програм резидент Ђ-ева. У суботу дуплу дозу добре забаве гостима доносе Данијел Чехранов и Јохн Јогурт.
Радно време Транзита је - свим данима осим понедељком, и то: уторком, средом и четвртком од 17х до 02х, петком и суботом од 20х до 04х и недељом од 14х па до поноћи.