Храна и пиће које не смемо комбиновати
Постоје још неке цаке које би требало да примените у свом животу, како би вам он био здравији.
Од малена су нас учили да нпр. месо и кромпир не треба јести заједно. Можемо, али само ако желимо да потпуно “уништимо” наш метаболизам. Ево још неколико корисних савета које можете да пробате, јесте да вам ускраћују “укусан живот”, али дају добре резлтате.
Нећемо да се лажемо да некад не волите да попијете коју. Смете, наравно. Али немојте никако мешати са Кола Колом, поготово не са оном дијеталном. Кока кола “без шећера” се врло брзо апсорбује у цревима, као и алкохол. Та комбинација повећава количину алкохола у крви, више него кад бисте попили неку другу комбинацију. Самим тим, и мамурлук ће бити теже подношљив.
Кикирики садржи велике количине виамина Б,Е, PP, Д, минерале као што су натријум, калцијум, магензијум... Алкохол као што је пиво, уништава већину тих храњивих састојака. Знамо да је комбинација ове две ствари изванредна, али ипак се потрудите да се решите ове навике.
Поред својих храњивих састојака, киви је веома укусно воће као додатак зобеној каши, јогурту и млеку у миклшејковима. Али то вам никако не саветујемо, јер киви садржи ензим који укус млека чини врло горким.
(geniusbeauty.com)