ИТАЛИЈАНСКИ ДЕСЕРТ: Страћатела торта – постоји ли боља?
Испробајте овај рецепт и обавезно нам јавите своје утиске.
Потребно:
за патишпањ:
- 6 беланаца
- 6 кашика шећера
- 6 кашика брашна
- пола прашка за пециво
- 100мл млека
за крем:
- 500мл млека
- 6 жуманаца
- 150г шећера
- 400мл слатке павлаке
- 2 кесице желатина
- 100г рендане чоколаде
Припрема:
Беланца умутити са шећером, па додати брашно и прашак за пециво. Патишпањ пећи у калупу обложеном хартијом за печење, на 200° степени око 20 минута. Када се испече треба га боцнути виљушком на неколико места и прелити врућим млеком. Оставити да се прохлади.
Прокувати млеко. Жуманца и шећер умутити, па прелити врелим млеком и све заједно вратити на шпорет, на тиху ватру. Мешати док не проври, па скинути са ватре. Оставити да се прохлади, али док је још топао крем додати у њега желатин и замешати миксером. Оставити да се охлади и за то време умутити слатку павлаку, па је сјединити са охлађеним кремом. Када је фил сасвим хладан, додати у њега рендану чоколаду и добро промешати. Нанети крем на патишпањ и оставити у фрижидеру да се стегне.