Медаљони од млевеног меса
03.06.2014.
22:42
Коментари (0)
Сласно јело идеално за богат ручак!
Потребно:
- бајат хлеб
- 1 главица лука
- 350-400г мешаног млевеног меса
- шните меснате сланине (број зависи од броја медаљона)
- 1 дл слатке павлаке
- супа или коцка супе
- першун
- со, бибер
Припрема:
Омекшајте хлеб млеком, лук уситните. Млевено месо, хлеб и лук замесите, зачините сољу и бибером, обликујте медаљоне. Сваки омотајте шнитом сланине и причврстите чачкалицом.
У тигању са загрејаном масноћом медаљоне пеците са свих страна око 7 минута, извадите и оставите на топлом.
Масноћу од печења залијте с мало супе, умешајте слатку павлаку. Зачините сољу и бибером, умешајте уситњен першун. Умак послужите с медаљонима и поврћем.