Пилетина салтимбока
29.04.2014.
11:08
Коментари (0)
Saltimbocca у преводу са италијанског значи - скок у уста. Оригинално италијанско јело је римска салтимбока и прави се са телетином.
Потребно:
- 8 шницли пилећег филеа
- 8 режњева пршуте
- 8 великих листова свеже жалфије
- 4 супене кашике уља
- 1 лимун
- со, бибер
Припрема:
Пилетину благо улупати и посолити са једне стране.
На ту посољену страну ставити режањ пршуте и лист жалфије па та три слоја прободите чачкалицом, да се не раздвоје.
Загрејте уље у великом тигању и неколико минута пржите шницле одоздо (да страна са пршутом и жалфијом буде горе).
Онда окрените шницле, благо их посолите и побиберите и пржите још неколико минута.
Месо попрскајте лимуновим соком и неколико пута окрените шницле како би покупиле сос од масноће и лимуна.