Лабораторијске анализе потврдиле: Шећер и уље безбедни
БЕОГРАД - Уље и шећер на тржишту Србије су безбедни, потврдиле су лабораторијске анализе узорака које је пољопривредна инспекција узела ради провере безбедности и квалитета тих производа, саопштило је данас Министарство пољопривреде.
Контроле су извршене код свих произвођача јестивог уља и шећера, и том приликом у магацинима произвођача узето је 11 узорака ових производа ради испитивања.
Додаје се да је вршено испитивање квалитета и микробиолошко испитивање, као и испитивање тешких метала и пестицида.
"Све шећеране и уљаре су под редовним надзором пољопривредне инспекције. Сви ови производни погони имају уведене системе безбедности хране по принципима HACCP и добре произвођачке и добре хигијенске праксе", истиче се у саопштењу Министарства пољопривреде и заштите животне средине.