Слатка pizza
Ако волите свежу нану, ситно сецкане листиће можете посути по pizzi, како бисте освежили овај специјалитет, али и побољшали варење.
Потребно:
- лиснато тесто
- 125гр малина
- 125гр јагода
- 1 јабука
- 125г кристал шећера
- 100г слатке павлаке
- кокос
Припрема:
Направите мармеладу од малина, јагода и шећера: кувајте десетак минута.
Тесто развијте у круг и пребаците у тепсију, тако да буде веће од дна, тј. да можете да направите уздигнуте ивице. Избодите виљушком тесто на неколико места, па ставите у рерну на 210° на 10 минута. После пар минута извадите тепсију и размажите кашичицу џема по тесту, па вратите у рерну на минут-два... Поступак са мармеладом поновите још четири пута. Кад је тесто добро печено, извадите га из рерне.
Јабуке исеците на дебље кришке и благо их грилујте, па их ставите на тесто. Умутите слатку павлаку и ставите је на pizzu тако да имитира растопљену моцарелу. Пицу поспите кокосом, како бисте симулирали ефекат пармезана.
Слатку pizzu можете правити и тако што ћете тесто, уместо мармеладом, мазати нутелом, а одозго ређати шумско воће.