ШОКАНТНО: Гадите се на длаке у храни, а у овим намирницама их стално има
Запитајте се да ли ћете после ових чињеница и даље куповати ове намирнице, а користили сте их сваки дан.
Како би поправили учињену штету због брзе припреме хране, произвођачи користе разне додатке – боје, регулаторне киселости, средства која појачавају укус и средства за учвршћивање теста. Али поред тога, они додају и адитив И – цистеин, који се добија од људске косе. Произвођачи врло лако долазе до власи – са подова кинеских фризерских салона.
Коса се отапа у киселини, након чега се И-цистеин издваја у хемијском процесу. У случају да вам се ова чињеница не допада, проблем за вас настаје онда када произвођачи не означавају (не морају то да раде) овај адитив на етикети намирнице.
Интересантно је што И – цистерин врло користан – побољшава еластичност и квалитет теста. Поред хлеба, стављају га у кекс, пециво, колаче и смрзнуте производе, пише дневно.хр.