СРБИ ИМАЈУ БЛАГО ПОД НОГАМА: Ево шта се то може наћи на 250 локација, а килограм кошта до 8.000 ЕВРА!
Не може се вештечки узгајати, а једино његово станиште је дивљина.
Бели тартуф (кухињски дијамант) је врста печурке чија цена достиже од 2.000 до 8.000 евра по килограму. И управо земља Србија лежи на тим белим дијамантима.
На чак 250 локација у Србији пронађено је неколико врста тартуфа. Тачније, пронађено је 13 врста тартуфа, што је скоро половина свих познатих европских врста тартуфа.
ЗЛАТНА ГРОЗНИЦА: Злато у Србији можете пронаћи на ових ШЕСТ тачака! (МАПА)
Упркос огромном потенцијалу овај посао у Србији је и даље у почетној фази, а о њему готово да нико и не говори.
Бели тартуф, кухињски дијамант, храна богова или јело аристократа, како га све називају, најцењенија је и најскупља печурка на свету из једног простог разлога- не може се вештечки узгајати, а једино његово станиште је дивљина.
ТАРТУФ КАО ОД ЗЛАТА: 3.000 евра за кг!
Поред специфичних услова за узгој, тартуфи имају и јединствену арому, која се добија мешавином кише и нетакнуте земље, што даје посебну драж сваком јелу. А сем гастрономске вредности, тартуфи су изузетно здрави јер обнављају сиве мождане ћелије и јачају организам.
Најређи од свих тартуфа је бели тартуф, којег Србија има у изобиљу. Најчешће расте у равничарским пределима испод бора и тополе.
ПРЕКО 200 ЛОКАЦИЈА У СРБИЈИ ИХ КРИЈЕ: Килограм кошта и до 8.000 евра
У Србији ова скупоцена посластица може се наћи у западном Срему, јужном Банату, околини Панчева, Ваљева, Бора…
Потражња за тартуфима је огромна на светском тржишту. У Америци можете наћи да средњи хамубргер са тартуфима кошта 5.000 долара, а килограм чоколаде посуте тартуфима чак 6.000 долара.