ВАТРОМЕТ УКУСА И ДОБРОГ ВИНА: Отворени Дани хварске кухиње у Београду
Већ 12 година заредом крај јануара резервисан је за Хварске дане у ресторану Шаран. Ове године ресторан ''Код Капетана'' на челу са Јурицом Томичићем преселио се у ресторан Саран од 25.јануара до 29.фебруара 2016.године.
Хуманим гестом, донацијом средстава за опремање нове куце за Прихватилиште, обележен је почетак Хварских дана.
На press конференцији коју је за ту прилику организована, присутнима су се обратили Данијела Стајковиц директорка Прихватилишта, Јасмина Векић испред Шарана, Јурица Томичић испред ресторана ''Код Капетана'' са Хвара и глумац Виктор Савић. Истакнут је значај постојања свести о деца која немају родитељску бригу и миран дом и да уточиште управо проналазе на местима попут Прихватилишта.
"За 12.година сарадње колико се одржавају Дани Хвара створили смо многа пријатељства, а данас смо постали богатији за још једно велико пријатељство са децом Прихватилишта", истакла је Јасмина Векић.
Ову акцију подржао је велики број медија, али и пријатељи попут Сузане Манчић.
У наредних месец дана сви љубитељи хварских специјалитета уживаће у ватромету укуса и доброг вина.