ЗАСЛАДИТЕ СЕ ЗА ВРЕМЕ ПОСТА: Капри торта на нови начин
Недавно је почео Ускршњи пост, а вама се једе нешто слатко. Нема разлога да се одричете својих омиљених слаткиша! Потребно је само да знате тајну њихове припреме на посни начин.
Свим љубитељима капри торте откривамо рецепт за припрему уколико посте. Деца неће приметити разлику, а ви ћете им се придружити у десерту после ручка.
Потребно:
- 800г посног кекса
- 1,5л сока од поморанџе
- 6 пудинга од ваниле
- 300г посне чоколаде
- 4 кашике уља
- 250г посног маргарина
- 500г јагода
- 200г шећера 5 кашика
- 100г шећера у праху
- посни шлаг
Припрема:
У 1л сока ставити 6 кашика шећера и оставити да проври, а затим додати 4 пудинга, претходно сједињена са 200мл сока. Скувати фил, а затим га охладити. Маргарин измиксати са шећером у праху и затим додати у охлађени фил и добро умутити.
Јагоде прелити са 300мл воде, додати 250г шећера и ставити да се кува око 10 минута. При крају кувања пропасирати јагоде гњечилицом за кромпир. 2 пудинга сјединити са 150 мл хладне воде, затим додати у куване јагоде и скувати фил. Овај фил од јагода брже ћете охладити ако га одмах пребаците у мању ванглицу, затим њу ставите у већу у коју сте сипали хладну воду. Миксером умутити фил, јер ћете тако јагоде још мало боље пропасирати, а фил ће се брже охладити.
На тацну сложити кекс (200г) који смо претходно умакали у сок. Препорука: у 4 реда 7 кексића. Премазати чоколадом коју смо претходно отопили са уљем. Ставити 5 минута у фрижидер да се чоколада стегне, а затим преко чоколаде трећину жутог фила, а онда и трећину црвеног. Поново сложити натопљен кекс и поновити филовање чоколадом, жутим филом и црвеним. Урадити тако и трећи пут. Торту завршити кексом и шлагом.
Напомена: Пожељно је да торта преноћи у фрижидеру да би се кекс опустио, а филови стегли.
Уживајте!