Бургер земичке
04.06.2014.
17:23
Коментари (0)
Зашто бисте куповали готово пециво кад можете да бриљирате уз само мало труда?
Потребно:
- шоља млека
- ½ шоље воде
- ¼ шоље путера
- 4 ½ шоље брашна
- 7г сувог квасца
- 2 кафене кашичице шећера
- 1 ½ кафена кашичица соли
- јаје
Припрема:
У малој шерпи загрејте млеко, воду и путер.
У великој посуди помешајте непуне две шоље брашна, квасац, шећер и со, па умешајте смесу са млеком. Додајте умућено јаје, па преостало брашно (тако што ћете додавати по пола шоље, па мешати). Када тесто почне да се одваја од посуде пребаците га на побрашњену подлогу и месите га док не постане глатко и еластично.
Поделите тесто на 12 једнаких делова и обликујте у лоптице, па поређајте у плех постављен папиром за печење. Сваку лоптицу благо притисните како би се поравнала. Покријте и пустите да тесто нараста 30-35 минута.
Пеците на 200°Ц, 10-12 минута или док не постану златносмеђе.
Земичке можете посути и семенкама, по жељи, како бисте додатно улепшали њихов укус.