Ево како да проверите да ли је МЕСО ПОКВАРЕНО! Пазите се током ВРУЋИНЕ, избегните ТРОВАЊЕ ХРАНОМ
Пре стављања у корпу добро га погледајте, а за то вам не треба више од пет секунди
Боја, количина воде и прошараност белим пругама откривају колико је месо стајало на полицама, те је ли сигурно за припрему. Избегните неукусна јела или летња тровања храном у само неколико корака.
Месо у продавнице стиже у разним облицима и није увек лако препознати које је свеже и квалитетно, посебно ако је млевено. Најбоље би било куповати домаће, али то није увек могуће. Добро је дати предност производима из регије који су до трговине прешли краћи пут, али осим информација на паковању ваља пазити и на изглед меса.
У Србији покренута платформа која штеди новац и време
БИВШИ БАЈАГИН БУБЊАР ДАНАС ЛЕЧИ ПОЛА ХОЛИВУДА: Према њему је снимљен ДОКТОР ХАУС, он НИКАДА не КОРИСТИ ЛЕКОВЕ
ОВАЈ ЧОВЕК био је у Чернобиљу и ушао у "ЗОНУ"! Ово је његова ИСПОВЕСТ!
Иако много људи мисли да је то нездраво, масноћа месу даје много од његове ароме, каже Елизабет Ресике из Немачког пољопривредног центра. Квалитетно месо морало би да има мало унутармишићне масти, а то се види по белим пругама налик венама којима је месо прошарано.
Осим тога, ако се купује паковано месо, у њему не сме бити воде. Пре стављања у корпу добро га погледајте, а за то вам не треба више од пет секунди.
- Ако месо лежи у крвавој води, то значи да је старо - нагласила је Ресике.
Идеална боја зависи о томе о којем се месу ради. Телетина би морала да буде светла, али не бела, једнако као и месо перади. Говедина треба бити средње црвена, али не претамна. Свињетина је идеално бледоружичаста. Од свих сивкастих нијанси меса треба бежати, наглашава Ресике.
Искористите ТРОПСКИ ДАН, јер следи ПАД ТЕМПЕРАТУРЕ: Издато је упозорење, НЕВРЕМЕ ЈЕ НАДОМАК СРБИЈЕ
Угрожена врста добила принову: Још два ОРЛА КРСТАША на српском небу!
Лекари открили НОВУ РЕТКУ БОЛЕСТ у Србији: За сада постоје само ДВА ПАЦИЈЕНТА, а ОВО СУ СИМПТОМИ!
Има још један начин за једноставну проверу тога је ли паковано месо још увек свеже. Ако се притисне прстом, мора се брзо вратити у своје оригинално стање и не сме остати никакво удубљење, а површина меса мора блистати.
На овом тесту интелигенције је ПАЛО 90 одсто људи, а решили су га ПРЕДШКОЛЦИ! Можете ли и ви? (ВИДЕО)