КАКО ДА ВОЋЕ И ПОВРЋЕ што дуже ОСТАНЕ СВЕЖЕ У ФРИЖИДЕРУ? Ова три трика су злата вредна!
Веома корисно
Купили сте свеже воће и поврће на пијаци, али након дан, два у фрижидеру од оних јарких боја остала је тек сенка и изгледа увело?
Уз ових неколико трикова поврће ће дуже да задржи свежину, а ево и како:
За почетак, купујте производе које мислите да поједете у следећих дан, два, а не за пет дана и свакако проверите да ли су намирнице свеже у тренутку кад их купујете.
МА КАКВА ДИЈЕТА! Глумица ЗАПАЛИЛА мреже, показала како се ДЕТОКСИКУЈЕ, кожа јој БЛИСТА, нема ГРАМ вишка (ВИДЕО)
ЗАДАХ И ПРЕТЕРАНО ЗНОЈЕЊЕ НАЈМАЊИ ПРОБЛЕМ: Ево шта се дешава са организмом када НЕ ЈЕДЕМО воће и ПОВРЋЕ
Најбоље ПОВРЋЕ за ДИЈЕТУ: Пуно је ВИТАМИНА Ц, веома хранљиво, укусно, БРЗО ћете уочити РЕЗУЛТАТЕ
Извадите поврће из пластике
Ако не желите да вам поврће брзо увене у фрижидеру, извадите га из пластике. Печурке брзо увену ако се држе у пластици, па је најбоље да их пребаците у папирну кесу јер она упија и затим отпушта вишак влаге, а не задржава је унутра. Наиме, влага се задржава у пластичној амбалажи и претвара у кондензацију што ствара савршене услове за труљење.
Трик са папирним убрусима
Чим дођете кући исперите лиснато зелено поврће и јаче зачинско биље у хладној води и процедите га у посуди за цеђење салате. Поврће затим ставите у врећице које могу да се поновно затворе и ставите унутар њих папирни убрус како би се апсорбовао вишак влаге.
Одређену храну држите даље једну од друге
Иако ће воће и поврће које имате код куће можда да заврши у истом јелу, неко од њих не воли да буде заједно, а најбољи пример су јабуке. Ово воће ослобађа гас етилен који узрокује брже сазревање воћа и поврћа које се налази у њиховој близини.
Осим тога сваки вишак влаге или блата на поврћу или воћу води ка бржем пропадању и труљењу, зато је најбоље да их темељно очистите и осушите пре него што их одложите у фрижидер.
Ако купујете шаргарепе или ротквице с лишћем свакако уклоните зелени део чим дођете кући, јер листови им не помажу у очувању свежине, већ напротив - због тог зеленог дела поврће ће пре да увене.