ЉУДИ ГА СВАКОДНЕВНО ЈЕДУ: Овај КОЛАЧИЋ може УСМРТИТИ за пар минута, а и даље је један од омиљених!
Шокантно сазнање!
Познати јапански колачићи "Mochi" napravljeni од риже, који се у Јапану једу током новогодишњих празника, многе су коштали живота.
Недавно је у тој земљи двоје људи умрло, а неколико њих је у критичном стању, због гушења овим колачем који долази у много укуса.
Знате ли шта ове године МОРАТЕ да урадите са бадњаком НАКОН Божића?
Ево како се Mochi прави.
То су заправо мала, округла пецива израђена од мекане и гумене риже, која се најпре загревају на пари, а потом ударају и гњече.
Не може уврнутије: СМРТ САДА ИМА ИНСТАГРАМ! Погледајте о чему причамо...
Резултат оваквог поступка је лепљива маса која се формира у куглице и пече или кува. Долази у више варијанти. Јапанске породице за Нову годину једу Мочи који се кува у супи од поврћа.
ЗАНИМА ВАС ШТА ЈЕ ПОСЛЕ СМРТИ?! Научници су напокон дали ОДГОВОР: Душа не умире већ се враћа у...
Питате се зашто је толико опасан? Ево и разлога.
Зато што је врло љепљив. Мочи колачић морате добро сажвакати пре него што га прогутате. Људи којима је тешко да жваћу, попут старијих бака и дека без зуба или мале деце, тешко ће га појести. Уколико се поштено не сажваће, а прогута се, може се заглавити у грлу и довести до гушења, због свог лепљивог материјала.
ПОД ХИТНО ИЗБАЦИТИ! Ако ОВО носите у новчанику - никада нећете имати пара!
Према јапанским медијима, чак 90% људи који су завршили у болници због гушења током празничних оброка, били су старији од 65 година.
Једини сигуран начин једења овог дезерта је упорно и дуго жвакање, или сечење на мање комадиће. Јапанске власти сваке године упозоравају своје грађане да пазе како једу Мочи, али и поред тога, сваке године буде жртава, открио je BBC.
ИЗГУБИЛА 100 КИЛОГРАМА: Ова девојка сада изгледа као МАНЕКЕНКА, а сви је МРЗЕ због тога (ФОТО)
На видеу испод можете погледати како се он прави.