Ресторан ГИГ и chef Урош Ивошевић освајају светску сцену – од сада као део најпознатијег Gault&Millau гастрономског водича
Ресторан ГИГ, синоним за изванредно гастрономско искуство, добио је своје место у престижном гастрономском водичу Gault&Millau за 2024. годину и још једном потврдио квалитет и високи стандард који пружа својим гостима.
„Гаулт & Millau“ један је од најпрестижнијих гастрономских водича на свету, који непрекидно приширује свој утицај још од 1962. године када је настао у Француској, а познат је по томе што промовише најбоље ресторане и најталентованије шефове у преко 25 земаља света. Изванредан резултат од 15,5 поена од могућих 20 у Gault&Millau водичу, сведочи о великој посвећености у приступу врхунској гастрономији, али и плоду напорног рада уиграног ГИГ тима, као и признање за константну посвећеност изврсности у сваком аспекту пословања ресторана.
Поред врхунског остварења ресторана, chef Урош Ивошевић овековечен је титулом "Chef оф Tomorrow/Chef Будућности". Ова престижна титула не само да признаје Урошеву стручност и посвећеност, већ и његову способност да предводи гастрономску сцену ка новим висинама. Његова креативност, страст и иновативни приступ гастрономији инспиришу не само госте ресторана Гиг, већ и колеге из кулинарске бранше широм света. За Уроса Ивошевића, шефа кухиње ресторана ГИГ, квалитет и изузетан укус кога ћете се сећати и након одласка из ресторана, главни су лајтмотиви уз традиционалне технике кувања.
„Изузетно сам поносан на признање које је ресторан ГИГ добио од стране престижном „Гаулт & Millau“ водича. Привилегија је бити у селекцији најбољих ресторана у Србији и то по укусу еминентних познавалаца светске гастрономске сцене. Наставићемо да померамо границе доброг укуса, доносећи нови дух у препознатљиву гастрономску сцену у Београду“, изјавио је Урош Ивошевић.
Ресторан ГИГ истиче се модерном кухињом инспирисаном најбољим укусима, са акцентом на органске намирнице контролисаног порекла. Тако се на менију овог ресторана могу наћи образи од мангулице, ароматични плодови природе попут вргања и тартуфа и незаобилазни бифтек ГИГ, специјалитет ресторана. Осим у изврсној храни, овде се предност даје уживању у органским Император винима и јединственом амбијенту.