МЕКАН КАО ДУША: Направите здрав и укусан хлеб БЕЗ БРАШНА!
Уживајте у хлебу без гриже савести.
Многи не могу да замисле оброк без хлеба. Ипак, ова намирница богата је угљеним хидратима и уско је повезана са гојењем. За све који не могу да одоле укусном сендвичу постоји "упси" (оопсие): укусна, здрава и мекана верзија хлеба без брашна.
ЗА ШТЕДЉИВЕ ДОМАЋИЦЕ: Како да направите укусан ручак за САМО 170 динара? (ВИДЕО)
Припрема је врло једноставна:
- У једну чинију издвојите беланца, додајте мало соли и умутите их у снег.
- У другу чинију ставите жуманце, сир и прашак за пециво и све добро измиксајте док не добијете уједначену, глатку смесу.
- У добијену смесу постепено додајте снег од беланаца, па га полако и постепено умешајте како би задржао волумен.
- На тепсију раширите папир за печење, кашиком узимајте смесу, па је стављајте на папир, али оставите довољно размака између пецива.
- Тепсију ставите у загрејану рерну и пеците хлепчиће око 25 минута на 150 степени.
Важно је да пециво ставите у посуду са херметичким поклопцем и оставите преко ноћи. Тако ће додатно омекшати и добити фину текстуру.
Пециво можете да напуните и слатким намазима, па да га једете и као десерт.