ПРАВА ПОСЛАСТИЦА ЗА ХЛАДНЕ ДАНЕ: Сочне крушке са румом и преливене топлом чоколадом
Брзо се спрема а укус је невероватан.
Сада је право време да што више једете јабуке и крушке, а није згорег да промените досадашњи начин на који сте конзумирали ово воће.
Ова посластица се врло лако спрема, не изискује пуно времена а укус јој је фантастичан.
Састојци:
- 6 крушки (најбоље је да имате онолико крушки колико је и особа, уколико више волите јабуке можете и њих искористити)
- 2 шоље шећера (шоља 2 дл)
- 5 шоља воде (шоља 2 дл)
- 200 мл рума
Као прилог или декорација:
- 2 кугле сладоледа од ваниле
- 50г чоколаде за кување, може и млечна
- 20г путера
Припрема:
Ољуштите крушке тако да им оставите петељке, ради лепшег изгледа а и згодније је јер ћете имати за шта да држите крушку. У дубљу шерпу сипајте сав шећер, воду и рум и ринглу подесите на средњу јачину. Затим положите крушке у шерпу и оставите их да се кувају око 40 минута. Најбоље је да проверите, требало би да буду мекше али не раскуване.
Док се оне кувају, отопите чоколаду на пари, коју ћете пре тога помешати са путером. Када буду готове, крушке извадите на тањир али их ставите усправно па их прелијте топлом чоколадом. Са стране ставите куглу сладоледа од ваниле који се јако добро слаже и по укусу али и зато што је хладан.
Пријатно!