Због овога вам ЈАЈА ПУЦАЈУ приликом КУВАЊА: Ево како да САЧУВАТЕ свако за Ускрс
Ово су трикови искусних домачица.
Многе домаћице за Ускрс имај проблем са јајима која пуцају при кувању, овако доста јаја остане неискоришћено.
Никако јаја из фрижидра
Јаја не смеју бити одмах из фрижидера стављена да се кувају, држите их неколико сати на собној температури. Хладна јаја, наиме, врло лако пуцају при кувању.
Скинула је ВЕШТАЧКЕ ТРЕПАВИЦЕ, а испод угледала УЖАС, ево шта се ДЕШАВА ако их овако третирате (ВИДЕО)
Атипични СИМПТОМИ УПАЛЕ ПЛУЋА су знак за узбуну, уколико ОСЕТИШ ово, одмах се ОБРАТИ ЛЕКАРУ
Не можете све скувати одједном
Када их стављате у посуду за кување, пазите да их не буде превише у посуди. Уколико се сударају приликом кувања то исто може довести до пуцања. Нека међу њима буде довољно размака. У посуду их положите врло полако и нежно како не би напукла приликом ударца у дно посуде.
Преко јаја која сте ставили у посуду требало би да прелијете хладну воду. Пазите да ставите барем 2 центиметра воде изнад јаја. Воду сипајте полако.Затим у воду додајте пола кашичице сирћета и воду посолите. Сирће је посебно важно у спречавању настајања пукотина на љусци јајета.
Температура рингле не сме да буде најјача
Упалите ватру средње јачине и чекајте да вода почне да ври, а онда још мало смањите ватру и кувајте тако на тихој ватри све док јаје није готово. Нажалост, гаранције да баш нити једно јаје никада неће пукнути не постоји. То доста зависи и од типа јаја која сте купили. Међутим, ако се будете држали ових метода, шансе за успехом драстично расту.