НАПРАВИТЕ САМИ ДОМАЋЕ КОРЕ ОД САМО 4 САСТОЈКА: Оваква пита КРОМПИРУША свима успева (РЕЦЕПТ)
Сви је воле, а може се јести и у току поста, па је практична
Уместо куповних сада направите домаће коре за питу без пуно муке. Тесто се лако умеси, не морате да будете искусна домаћица како би вам успело, само треба да уложите мало труда. Помешајте све састојке, брашно сипајте произвољно, али по мало како не бисте упропастили тесто. Треба да добијте меко тесто. Затим нафилујете са кромпиром и луком и запечете.
Кромпируша доста подсећа на бурек, само није толико масна. Сви је воле, а може се јести и у току поста, па је практична. Послужите је са јогуртом или киселим млеком.
КОРАК ПО КОРАК, ДО САВРШЕНЕ ШТРУДЛЕ: Старински рецепт који ће обожавати све генерације! (ВИДЕО)
МЕКАНА И УКУСНА: Припремите ПОГАЧУ по бакином рецепту, идеална за празнични ручак (ВИДЕО)
Састојци:
За коре:
- 400 мл воде
- 1 кашичица соли
- 2 кашике уља
- брашно по потреби
За премаз:
- 125 г путера
- 30 мл уља
За фил:
- 500 г кромпира
- 1 црни лук
- со, суви зачин, бибер
- 2 кашике уља
Припрема:
Помешајте воду, со и уље. Додајте по мало брашна док не умесите меко тесто. Покријте и оставите да одмори 20 минута. Кромпир и лук исецкајте на ситне коцкице. Зачините, сипајте мало уља и промешајте. Тесто поделите на 2 једнака дела. На побрашњену површину ставите једно тесто, још мало поспите брашном и развуците оклагијом. Путер истопите и помешајте са уљем. Премажите развучено тесто. Преклопите по дужини са једне стране, премажите, па са друге и премажите. Затим преклопите по ширини са једне и друге стране и премажите. Треба да добијете квадрат. Развуците га и ставите у плех. Преко сипајте фил, па са другом половином теста поновите постпак као са првом и ставите преко фила. Премажите питу са путером и уљем, па исеците на троуглове и опет премажите са преосталим преливом. Пеците на 250°Ц неких 15 минута, затим смањите на 220°Ц и оставите још 15 минута.