У СУДОПЕРУ, WC ШОЉУ ИЛИ КАНТУ ЗА СМЕЋЕ: Где треба бацити УЉЕ након пржења – решавамо дилему
Нема опасности са овим упутством
Већина јела које свакодневно припремамо захтевају пржење у мањој или већој количини уља. Било да спремате крофнице и уштипке, а да пржите јаја или динстате месо, потребно вам је доста масноће.
Међутим, поставља се питање шта радити са остатком уља након припреме јела?
БРИШЕ БОРЕ КАО ГУМИЦОМ: Направите домаћу крему од ДВА САСТОЈКА, жене су одушевљене
НИСТЕ ДЕБЕЛИ: Због ових ГРЕШАКА долази до задржавања воде у организму, РЕШИТЕ то БРЗО и лако
Већина домаћица просипа уље након пржења у судоперу или у wc шољу. Ипак, ниједна од те две опције није добра.
Наиме, постоји озбиљна опасност да се због хемијских процеса са осталим једињењим, ова масноћа претвори у наслаге и изазове запушења. Још један разлог је загађење воде, које оставља знатно опасније у дугорочне последице.
Мала количина искоришћеног уља може да загади огромне количине воде, што представља праву катастрофу за реке у које се излива канализација.
Поставља се онда питање како се решити искоришћеног уља?
Уколико је у тигању остало јако мало уља, покупите га убрусима које ћете после бацити у смеће. Ако је ипак остало знатно више уља након пржења, сачекајте да се добро охлади, па га преручите у пластичну флашу, коју ћете добро затворити како уље не би исцурело, и бацити је у канту.