Бурек од печених кора са месом: Када га једном пробаш, правићеш га увек (РЕЦЕПТ)
Одушевићете се!
Бурек се спрема од домаће израђених кора, због чега има посебно лепу арому и дословно се топи у устима.
Прост и јефтин трик да истерате паукове из своје куће: Урадите ово и отераћете их за тили час
КАО ИЗ ПЕКАРЕ: Не бацајте стари, бајати хлеб - освежите га уз помоћ ОВОГ једноставног трика! (ВИДЕО)
Опрати и самлети на машини за месо 1/2 килограма свињског и 1/2 килограма говеђег меса.
У шерпу сипати мало маслаца да се истопи, па додати 5-6 главица црног лука самлевеног на машини за месо.
Када се лук пропржи, додати и самлевено месо, посолити га, побиберити, па оставити да се пржи.
Пржено месо скинути са штедњака, додати још мало растопљеног маслаца и све промешати. После тога у месо ставити 8 јаја и све добро варјачом измешати. Пола килограма белог меканог брашна замесити млаком посољеном водом, па тесто добро израдити на дасци и поделити у јуфке.
Ставите маслац да се греје и развити мало прву кору и намазати је растопљеним маслацем. Другом кором покрити намазану кору, па ту двоструку кору посути брашном да се не би лепила за оклагију при развијању.
Тако развијене и залепљене све по две коре треба пећи на штедњаку. Само једну кору оставити непечену.
Затим узети тепсију, намазати је растопљеним маслацем и ређати: најпре једну кору попрскану маслацем, па преко ње надев од меса, преко њега другу кору, коју треба исто тако попрскати растопљеним маслацем, опет надев, и тако редом.
Последњи ред надева покрити оном непеченом кором и њу попрскати растопљеним маслацем, па пећи бурек у пећници.
Печен бурек исећи на квадрате и служити га док је врућ.
Погрешан брусхалтер изазива - ГЛАВОБОЉУ! Ево како да знате да ли сте одабрали ОНАЈ ПРАВИ