Омиљени српски прилог уз месо цео живот СПРЕМАМО ПОГРЕШНО: Славни кувар открио је генијалан трик за НАЈКРЕМАСТИЈИ КРОМПИР ПИРЕ ИКАДА
Преукусно!
Пире кромпир је најчешћи прилог уз месо на трпезама у Србији, и то не без разлога. Одлично "паше" уз гулаш, подварак, пуњене паприке, сарму, али и обишне шницле, поховану пилетину, роштиљ...
ТВОЈА ДЕЦА НИКАД НЕЋЕ РАДИТИ ОВО - Некада је УВЕСЕЉАВАЛО целу породицу, а ДАНАС је изгубило ВРЕДНОСТ
КЛОНИТЕ ИХ СЕ! Исхрана према крвним групама открива које намирнице би требало да избегавате!
ПРЕКИНИТЕ СА ЗАБЛУДАМА! Хроно исхрана: ГРЕШКЕ које најчешће правимо
Припрема се једноставно и брзо, на познати кувар Тејлер Флоренс тврди да већина људи пропушта један кључан корак у коме је тајна сочног и савршено кремастор пиреа.
Наиме, овај кувар, иначе запослен на чувеној телевизији Food Network, каже да пре свега кувамо кромпир у потпуно погрешној течности - води. Требало би опрани и ољуштени кромпир скувати у неутралној павлаци у којој смо претходно растопили маслац!
Ево и његовог рецепта:
У шерпу са неутралном павлаком (око 0,5 л) ставите ољуштени, опрани и исецкани кромпир, те 3 кашичице маслиновог уља и 3 кашичице маслаца. По жељи додајте со или друге зачине по жељи. Поклопите шерпу и оставите да се лагано крчка око 20 минута. Процедите кромпир, али сачувајте течност у којој се кромпир кувао, и помало додајте у чинију с кромпирима. Миксајте све док не добијете глатку смесу.
Флоренс гарантује да је ово најбољи начин кувања пиреа јер тако задржава све укусе - и самог кромпира и течности у којој се кувао.
ЗДРАВА ИСХРАНА У КАРАНТИНУ: Спасите МЕНТАЛНО здравље ОВИМ намирницама!
КАНДИДА - ИСХРАНА: Шта се ПРЕПОРУЧУЈЕ и шта треба да ИЗБЕГАВАТЕ? Реши се овог проблема ПРИРОДНИМ путем!
Дијета са пасираним намирницама: Одлична исхрана за оболеле од гихта
НАЈБОЉА ИСХРАНА ЗА УСПЕШНУ ВАНТЕЛЕСНУ ОПЛОДЊУ: Парови који желе дете треба да прате медитеранску дијету
Луда исхрана и лагане вежбе: Овако се хранила и обликовала тело Мерилин Монро! (ФОТО)