Прост начин да уклоните кожу са кромпира за пар секунди: Овако ће ваш пире бити кремаст као путер
Испробајте!
Гурман сте, али мрзите да проводите сате у кухињи? Или вас можда само монотони задаци кувања, попут љуштења кромпира, доводе до лудила? Ако тражите начин да убрзате припрему кромпира, овај трик би могао да буде право решење за вас.
Прост и јефтин трик да истерате паукове из своје куће: Урадите ово и отераћете их за тили час
КАО ИЗ ПЕКАРЕ: Не бацајте стари, бајати хлеб - освежите га уз помоћ ОВОГ једноставног трика! (ВИДЕО)
Постоји метода која вам помаже да уклоните кожу куваног кромпира за неколико секунди, тако да ћете добити најкремастији и наукуснији пире.
Потребно је само да припремите кромпир, мало соли (по жељи), вода, лед, шерпа и чинија.
Први корак је да оперете кромпир и сипате га у посуду са кључалом водом. Додајте кашику соли.
Кувајте кромпир док не омекша, између 15 и 25 минута, у зависности од величине.
Када су скоро готови, ставите мало леда у чинију. Не треба да претерујете са количином, неколико коцкица је сасвим довољно. Напуните посуду хладном водом и додајте кромпир. За неколико секунди видећете како ће се кожа лагано набрати.
Оставите кромпир да одстоји у води око минут, а затим узмите један у руку и кора би требало одмах да склизне.
Сада можете да изгњечите ољуштени кромпир и спремате пире, или једноставно да га исецкате и додате у уље.
Погрешан брусхалтер изазива - ГЛАВОБОЉУ! Ево како да знате да ли сте одабрали ОНАЈ ПРАВИ