Узела је отпадке од кувања и ставила их у лонац пун воде! Када видиш резултат - радићеш то сваки дан
Постоје многи разлози због којих би требало да чувате поједине остатке намирница, а овај је најбољи на који смо до сада дошли.
Чини се да одређени "отпаци" поврћа, воћа и зачина не служе само за "бацање" у супу или канту за ђубре, већ можете да их искористите на генијалан начин.
5 Фенг Шуи тајни за привлачење љубави и новца
Сви знамо колико кућа може да замирише лепо, а понекада и крајње непријатно, када спремамо одређену храну. На сву срећу, наишли смо на савет једне домаћице који је злата вредан.
ЦЕЛА СРБИЈА ПОЛУДЕЛА ЗА ЊИМА: Мама и ћерке уживају у сликању у истој одећи
Ако желите да тај пријатан мирис траје дуже, од отпадака које сте наменили канти за ђубре, можете да направите прост освеживач кухиње, али и целог стана.
Уместо да бацате, сачувајте делиће свега што мирише лепо.
Следећи пут када исцедите лимун или корен ђумбира, не бацајте га.
Када сакупите довољно ових остатака, узмите оне чији се мириси слажу или их једноставно волите и ставите у лонац пун воде.
Нека се све лагано крчка, а кућа ће вам очас посла бити испуњена прелепим аромама које допиру из шерпе.
Само обратите пажњу да сва вода не испари и састојци у њој почну да горе.
Ово су само неке од комбинација које можете да користите:
- лимун и ђумбир
- цимет и јабуке
- лаванда и ванила