ИДЕАЛНО ЗА ДАНЕ ПОСТА
Ајвар ГОТОВ за ПОЛА САТА - Један састојак укус чини неодољивим, али и сам прилог доста ХРАНЉИВИЈИМ
Уколико сте љубитељ ајвара, овај рецепт ће вам добро доћи.
Уколико постите и имате осећај да вам стално недостаје храна и енергија, нашли смо савршен рецепт за вас. Реч је о ајвару који можете спремити за мање од пола сата, а један састојак даје му посебан укус и чини га хранљивим.
Састојци:
- 1 кг црвене паприке
- 1 кашика маслиновог уља
- 2 чена белог лука
- 1 шака першуна
- 50 г ораха
- 1 кашикица соли
- 1/2 кашикице бибера
Припрема:
Паприке оперите и целе их испеците у рерни на 220 степени неких 40 мин. Док не поцрне као на снимку, не превише.
Тако вреле их пребаците у шерпу и поклопите.
Оставите 1-2х да се лепо потпаре како би се кожица лакше скинула.
Скините кожицу, извадите семенке и скините петељку. Паприке добро процедите и благо стискајте рукама како би изашао вишак воде.
Преспите паприке у мултипрактик, додајте све остале састојке и белндајте док се смеса не уједначи.
Уколико вам смеса буде јако ретка слободно додајте пар кашика млевеног ланеног семена и смеса ће вам се дивно згуснути, а лан се не осети ни мало.