Старински колач по БАКА ЈЕЛИНОЈ РЕЦЕПТУРИ: Ево како да направите колач са јабукама и плазмом - УЖИТАК за непца
03.07.2023.
08:23
Коментари (0)
Колач готов за пола сата, веома укусан, изузетно мирисан, а враћа дивне успомене из детињства
Потребно је:
- 700 гр ренданих јабука
- 2 банане
- 200 гр плазме млевене
- мало сецканих ораха
- 4 јаја
- 100 гр сецканог сувог грожђа
- 200 гр јогурта
- 1 чаша од 200 гр брашна
- 1 чаша гриза
- 50 мл уља
- 100 гр шећера
- 1 прашак за пециво
- корица лимуна
Од ПОКВАРЕНОГ ЗУБА до проблема са СРЦЕМ: Лоше орално здравље опасније је него што мислите
Од ПОКВАРЕНОГ ЗУБА до проблема са СРЦЕМ: Лоше орално здравље опасније је него што мислите
УЖИЧКИМ КОЛОМ ПРОТИВ АЈКУЛА! Срби довели АТМОСФЕРУ ДО УСИЈАЊА НА ПЛАЖИ У ХУРГАДИ - мреже горе (ВИДЕО)
УЖИЧКИМ КОЛОМ ПРОТИВ АЈКУЛА! Срби довели АТМОСФЕРУ ДО УСИЈАЊА НА ПЛАЖИ У ХУРГАДИ - мреже горе (ВИДЕО)
Припрема:
Умутити јаја са шећером, па додати јогурт, уље, корицу лимуна. Затим додати брашно, гриз и прашак за пециво - просејано и све измешати. У јабуке додати сечене банане, млевену плазму и сецкано суво грожђе.
На дно ставити пек папир, премазати мало уљем и побацати сецкане орахе. Поређати у дебљем слоју јабуке и поравнати. Одозго истрести тесто. Пећи на 200 степени Ц око 50 минута. Истрести на послужавник да јабуке буду одозго. Посути прах шећером или глазуром чоколаде прелити. Пријатно