РУЧАК ЗА 30 МИНУТА: Једноставан и БРЗ САТАРАШ само од поврћа, идеалан за топле ЛЕТЊЕ ДАНЕ и оне који пазе на линију
Јело које је очарало и одушевило чак и највеће љубитеље меса, иако нема меса
Само што сте стигли са посла, а гости су се најавили да ће доћи на ручак, имате око 30 мин за спремање, шта ћете сад? У оваквим ситуацијама најбоље дођу брзи и једноставни, а ефектни рецепти, као што је данашњи. Право из бака Јелине кухиње стиже рецепт за преукусни сатараш са кромпиром.
Осим што је јело преукусно и брзо се спрема, састоји се само од поврћа, па је идеално за топле летње дане и за оне који пазе на линију. Потребно вам је свега неколико састојака, који су врло јефтини, а уживаћете и ви и гости!
ЕКСПРЕСНО БРЗ ОБРОК од старог хлеба: Направите хрскаве залогаје са занимљивим додацима (РЕЦЕПТ)
ЗАПЕЧЕНЕ ПУЊЕНЕ ПАПРИКЕ: Ручак за десетку по рецепту из бакине кухиње, један састојак је кључан са савршен укус (ВИДЕО)
Потребно је:
- 2 велике главице црног лука
- 6 свежих паприка
- 2 већа парадајза
- 2 средња кромпира
- уље
- суви зачин
- зачин по свом укусу
Припрема:
Исећи лук на танке резанце, а паприку на тање кругове. Лук пропржити на уљу са сувим зачинима, па кад мало омекне, убацити паприку. У исто време на уљу пећи кромпир са 3 чена белог лука који сте претходно посолили.
Кад и паприка омекне, додати ољуштен парадајз на исечен на коцкице и пржен кромпир са белом луком у тигањ са паприком. Све изједначити и оставити још пар минута. Додати по жељи першунов лист.
Ручак је готов за непуних 30 минута. Уживајте!