Од ЖУТЕ до потпуно БЕЛЕ ЉУСКЕ: Ево како се ПРАВИЛНО ИЗБЕЉУЈУ ЈАЈА, треба вам 15 минута (ВИДЕО)
Тајна је у овом поступку!
Да бисте добили адекватну интензивну боју која је дефинисана или пастелну боју јаја, морате их најпре припремити за фарбање.
То значи да подлога мора бити глатка и бела. Сигурно сте безброј пута чули за избељивање јаја, али их нисте поступак спроводили на прави начин због овога су резултати лоши.
Ево како ћете постићи да добијете потпуно бело јаје.
Пролећни умор или постковид синдром могу изазвати ОЗБИЉНЕ ПОСЛЕДИЦЕ на организам! Не занемарујте симптоме - ОБАВЕЗНО СЕ ОБРАТИТЕ ЛЕКАРУ
ДОДА СЕ ОВО, НИЈЕ СИРЋЕ, А НИ СО: Трик како да ЈАЈА НЕ ПУКНУ током кувања и остану неоштећена
Потребно вам је за 10 - 15 јаја:
- 1,5 л воде
- 200 мл сирћета
Припрема:
Ставите јаја и воду у већу шерпу да се кувају на умереној темеператури. Након 10 минута додајте сирће, пустите да прокључа па смањите ватру.
Кашиком скупите пену која се појавила на врху, па оставите јаја да се кувају још око 4 минута, све време скупљајући пену. Након тога прелијте јаја хладном водом како би се мало прохладила па сунђером, под млазом воде, скините остатке љуске.