Кад чујете КОЛИКО су ЗДРАВЕ за ваш организам, никада више нећете бацати семенке од лубенице
И зато, овог лета грицкајте семенке и будите здрави!
Стиже сезона лубеница. Готово да не постоји особа која не воли да се лети расхлади овом посластицом.
Међутим, колико знате о њеним семенкама? Људи их углавном избацују и једу само месо лубенице. Научници тврде да су оне веома здраве за наш организам!
АЛАРМАНТНО: Продавци пумпају лубенице овим ОТРОВОМ КОЈИ ИЗАЗИВА РАК да би биле слађе! (ВИДЕО)
Истраживање каже да су семенке лубенице одличне за наш пробавни систем. Оне садрже влакна која се боре против упала и поспешују варење. Семенке су природни диуретици, помажу код проблема са каменом у бубрегу, као и код уринарних проблема.
Семенке лубенице такође садрже цитрулин, који има антиоксидантна својства. Већ знамо да су антиоксиданси борци против оштећења ћелија у нашем организму и да су веома важни као превентива различитим болестима, нарочито канцера.
ГРЕШИЛИ СТЕ: Погледајте овај видео и сазнаћете како заиста треба да се СЕЧЕ ЛУБЕНИЦА! (ВИДЕО)
Семенке такође садрже незасићене и полизасићене масти, које помажу у снижавању нивоа лошег холестерола у крви. То значи да оне заправо помажу у спречавању срчаних обољења, као и можданог удара.
Добар начин да се искористе сви потенцијали ових семенки је да их кувате око 45 минута, након чега би требало да попијете течност у којој су се кувале. Још један рецепт је да их испечете у рерни 15-ак минута, на температури од 160 степени.
Ако вам се не допада њихов укус, можете им додати со и маслиново уље, шта год вама прија. Семенке лубенице су иначе богате гвожђем, фолном киселином и магнезијумом. Што се калорија тиче, не морате да бринете. 30 грама (400 семенки) садржи само 158 калорија.
И зато, овог лета грицкајте семенке и будите здрави!