Једна ЧАША КЕФИРА задовољава МЕСЕЧНЕ потребе за ПРОБИОТИКОМ: Ево шта се догађа када га пијете
Одличан је за варење, а помаже и код кожних проблема и екцема.
Истраживачи Универзитета Мериленд су проучавали број добрих микроорганизама у разној храни. Резултати су објављени у научном часопису Интегративне Медицине из 2016. године.
ИМА 70 КИЛОГРАМА, СТЕЗНИКОМ КРИЈЕ СТОМАК: Овако Луна заиста изгледа 2 месеца после порођаја (ФОТО)
ЈЕДНОСТАВНО ЈЕ: Да бисте спречили гомилу болести потребно вам је САМО ОВО!
Кефир је заузео прво место са највећим бројем живих добрих бактерија, испред комбухе, јогурта, кваса, чак и испред најпотентнијих пробиотичких пилула на тржишту.
Најјачи пробиотик садржи 50 билиона јединица оформљених колонија по капсули или 1,5 трилиона по контејнеру. Што значи, две шољице кефира су једнаке месечним вредностима које садржи најквалитетнија пробиотичка таблета.
Кефир садржи највише и најразличитије бактерије у односу на осталу ферментисану храну, 10 у кефиру од крављег млека и 11 у кефиру од козијег млека.
У кефиру, много јефтиније, добијате исту количину добрих бактерија као у скупом паковању пробиотика. Дакле, конзумирање кефира:
- Помаже балансу добрих бактерија у вашем пробавном систему
- Може помоћи заустављању и контроли дијареје
- Побољшава ментално здравље
- Помаже код одређених алергија и екцема
- Олакшава симптоме код одређених пробавних сметњи
- Може помоћи имуном систему
- Помаже да се изгубе килограми и сало на стомаку