КОНАЧНО! СЛАТКИШ КОЈИ НЕ ГОЈИ: Ову посластицу можете јести до миле воље, а КИЛОГРАМИ ће падати!
Преукусан!
Уколико не можете да се одрекнете слаткиша, али желите да се здраво храните, ми вам дајемо идеалан рецепт за сирови чизкејк. Најпре да појаснимо, сирови чизкејк се прави од намирница које нису прошле кроз индустријску прераду и нису термички обрађене, што значи да ова посластица у себи садржи све неопходне хранљиве материје.
Овај сирови cheesecake је феноменалан избор за вегане, оне који су на дијети или воде рачуна о исхрани. Биће одлична посластица чак и за гурмане који су навикли на много јаче слаткише јер ће задовољити вашу потребу за слатким, заситиће вас, а пун је намирница које обилују протеинима и витаминима неопходним за здравље и нормално функцијонисање организма.
САЛО САМО СПАДА: За мршављење ће вам бити потребан само ОВАЈ напитак, а ЕВО колико је моћан!
СПАВАШ НА СТОМАКУ? Ево зашто ћеш одмах престати то да радиш!
Поступак је једноставан и нема много судова за прање. Ево шта је потребно.
Састојци
за подлогу
200г бадема
160г свежих урми (урме, датуље, датуле)
већи прстохват соли
мало кокосовог уља да повежемо масу
за фил
300г индијских ораха потопите у воду и оставите најмање 5 сати
сок од 2-3 лимуна (око 80мл)
шипка ваниле или 1.5 кашичица екстракта
100мл истопљеног кокосовог уља (око 80г)
90мл меда (око 120г) или агавиног сирупа (за веган верзију)
150-170г малина
Подлога:
Свеже урме оставите у топлој води око пола сата. Након тога их отребите и убаците у блендер, додајте потом бадеме, прстохват соли и самељите у мултипрактику. За ово ће вам бити потребна мало јача машина. Уколико након сецкања не можете образовати лоптицу од смесе додајте мало кокосовог уља да се смеса сједини. Не брините ако неки бадем остане крупнији.
Фил:
Индијске орахе додајте у мултипрактик, потом сок од 3 лимуна, екстракт ваниле и 100 мл кокосовог уља истопљеног, 90 гр меда или агавиног сирупа а можете и више ако желите да посластица буде слађа. Све самељите тако да маса на крају буде глатка и на крају додајте малине, најбоље одмах извађење из замрзивача.
Ове намирнице ТРЕБА да једете за вечеру: Помоћи ће вам да СМРШАТЕ!
Добијену подлогу ставите у калуп пречника 22 цм коју сте предходно обложили фолијом и преко подлоге сипајте фил. Овако добијену посластицу ставите у замрзивач на пар сати и извадите је пола сата пре служења.
Укус је феноменалан, подсећа на сладолед а има текстуру кремасте торте. Уживајте у chees цаке-у, први пут без гриже савести.