Направите ЈЕСЕЊИ НАПИТАК: ЦИМЕТ је обавезан, а решава вас бактерија, гљивица и ЧИСТИ ОД ТОКСИНА (РЕЦЕПТ)
Најдражи зачин хладних температура дефинитвно је цимет.
Јесењи дани су пред нама, а осим свежијих дана ту су и бројни вируси и бактерије који долазе са овим годишњим добом. Цимет је главни зачин који везујемо не само за јесење, већ и зимске дане. Поред свог дивног укуса обилује бројним предностима на здравље.
Овај чаробни зачин помаже у борби против бактеријских и гљивичних инфекција што нам је свима преко потребно. Ево како да направите ваш најдражи smoothie који можете конзумирати сваког дана.
Сви су мислили да је ТРУДНА, али оно што се налазило у стомаку младе девојке ЛЕКАРЕ ЈЕ ОСТАВИЛО У ЧУДУ - тешко чак 16 кг!
БОЉЕ ОД КАФЕ! У зелени ЧАЈ се ДОДА ово ВОЋЕ, добијате праву ЕНЕРГЕТСКУ И ВИТАМИНСКУ БОМБУ
Састојци:
- 2 јабуке
- 2 кашичице цимета
- 1/2 шољице грчког јогурта
- 1 кашичица ланених семенки
- 100 мл бадемовог млека
Показало се да је цимет ефикасан против широког спектра микроба који могу изазвати инфекције и болести, укључујући бактерије, гљивице. Цимет је природни антимикробни агенс који може заштитити од болести. Истраживања показују да есенцијално уље цимета има значајно антибактеријско, антигљивично и антиоксидативно дејство. Једна студија показала је да је есенцијално уље цимета најмоћније од групе других ефикасних биљних екстраката. Цимет може чак да спречи и појаву каријеса.