Направите ЛАЖНУ посну баклаву с орасима по оригиналном рецепту са КОСОВА - Посебан слаткиш који очарава укусом
Најбољи рецепт за лажну призренску баклаву од искусних домаћица обавезно испробајте, одушевићете се укусом, а у дом доноси мирис традиције.
Доносимо вам рецепт који ће вас оборити са ногу, слаткиш наших мајки и бака. Призренска теспишта ће одушевити целу породицу:
Неопходни састојци:
Тесто:
250 мл воде
250 мл уља
3 шоље од 250 мл брашна
250 гр ораха
1/2 прашка за пециво
Шербет:
250 мл воде
500 гр шећера
1 кесица ванилин шећера
Начин припреме:
Прокувати воду и уље, па кад прокључа ставити брашно - промешати и добро све сјединити и мало прохладити (да маса може да се меси).
Затим у прохлађену масу ставити 250 г ораха и пола прашка за пециво.
Све добро саставити, па ставити у тепсију. Исећи на жељене коцке и пећи на 180 Ц око 30 мин.
Охлађену теспишту прелити са врелим шербетом.
Србија Данас/Стил, И.Б./Пренела Ј.Ш.