Ово лиснато ПОВРЋЕ је прави ЧУВАР нашег здравља!
Важан извор витамина.
Блитва је биљка,чији листови се користе у људској исхрани на разне укусне начине. Сирова је помало горка, али се тај укус губи кувањем, па постаје слађа и неутрална, због чега се често користи као прилог.
Ово је 5 разлога због којих треба да једете јагоде
Богата је флавоноидима, који регулишу ниво шећера у крви тако што ограничавају разлагање угљених хидрата на једноставне шећере.
НЕ ИГНОРИШИТЕ: Ово су СКРИВЕНИ симптоми који указују на ПОВИШЕНИ ниво ШЕЋЕРА у крви
Особе које болују од дијабетеса, или имају повишен ризик да оболе, требало би да једу блитву јер флавоноиди спречавају "скокове и падове" шећера у крви.
Калцијум се налази у тим укусним зеленим листовима, што значи да благотворно делује на здравље костију. Важан је извор калијума и витамина К, који су од кључне важности за развој когнитивних способности.
ХРОНО ПЛОЧИЦЕ ЗА 2О МИНУТА! Здрав оброк на корак од вас!
Блитва такође садржи гвожђе и бакар, елементе црвених крвних зрнаца, без којих постајемо анемични. Конзумирање хране богате овим елементима подстиче циркулацију и довођење кисеоника у виталне органе.
МОЖЕ ДА ВАМ ЗАТРЕБА: Како да помогнете особи која ПАТИ од АНКСИОЗНОСТИ или има НАПАД ПАНИКЕ
Блитва такође умањује упале у организму, тако што садржи супстанце које неутралишу про-инфламаторне ензиме у телу. Садржи и бета-каротен, важан за здравље очију, као и биотин, састојак који стручњаци доводе у директну везу са растом и здрављем косе.